Pénztárcabarát januári grill recept. Ha január, akkor spórolás és pénztárcabarát ételek, a grillen is. Hozzuk össze az ünnepi maradékmentést a takarékos sütögetéssel. Hogyan? Ma, erre hoztam egy igazi közkedvelt étel receptjét téli verzióban!

 

 

Savanyúkáposztás hot dog

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Savanyúkáposztás hot dog

írta: Simicz Heni

Hozzávalók:

  • 6 db hot dog kifli
  • 6 db sertés grill kolbász
  • 30 dkg savanyú apró káposzta
  • 120 gramm sült hagyma
  • 20 dkg vörös cheddar
  • 3 dkg sertészsír
  • ízlés szerint angol mustár
  • 6 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál savanyú uborka
  • 1 evőkanál savanyú uborka lé
  • 2 evőkanál lilahagyma
  • 1 evőkanál savanyított jalapeno
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors - őrölt
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint barna cukor

Elkészítés:

1. Gyújtsuk be a grillsütőt. Emeljük a hőfokot 180 C fokra.

2. Ezen a közepes lángon készítsük a grill kolbászokat, hogy belül is átsüljenek.

3. A lecsepegő zsírtól és a grillezéstől emelkedni fog a hőfok, így szépen magasabb hőmérsékleten ropogós, pirult kolbászokat kapunk, figyeljünk, hogy ne süssük túl.

4. Levesszük a kolbászokat és félretesszük arra a pár percre, amíg a kifliket megpirítjuk és a káposztát karamellizáljuk..

5. A savanyú káposztát némi zsiradékon pár perc alatt megpirítjuk, a cél, hogy barnás színe és ínycsiklandó illata legyen valamint felmelegedjen, hogy a sajt majd szépen ráolvadjon a befejezésnél.

6. A kifliket kettévágjuk és a maradék hőn a vágott felével lefelé a rácsra helyezve megpirítjuk.

7. Jöhetnek a feltétek. Kenjük meg ízletes, erős angol mustárral a kifli két oldalát, tegyük bele a sült, ropogós, szaftos grill kolbászt, halmozzunk rá némi karamellizált savanyú káposztát, szórjuk meg a sült hagymával és a reszelt vörös cheddar sajttal koronázzuk meg.

Ha szeretjük a ketchup, mustár, majonéz szentháromságát a hot dog-ban, akkor érdemes gyorsan kavarni egy ízletes burger szószt, ami ehhez az ételhez is kiváló.

 

 

Burger szósz (hozzávalók 4 főre):

 

6 evőkanál ketchup

 

4 evőkanál majonéz

2 evőkanál mustár

3 evőkanál apróra vágott savanyú uborka

1 evőkanál savanyú uborka leve

2 evőkanál nagyon apróra vágott lilahagyma

Ízlés szerint savanyított jalapeno paprika, ha szeretjük a pikáns, picit csípős ízeket

1 evőkanál savanyított jalapeno

Só,

Bors

Fokhagyma granulátum

Pici cukor

 

Elkészítés:

 

Egy kisebb tálban keverjük össze a fenti hozzávalókat, majd hagyjuk egy órát összeérni az ízeket és fogyasztható is.

 

Jó étvágyat kívánok!