Pénztárcabarát januári grill recept. Ha január, akkor spórolás és pénztárcabarát ételek, a grillen is. Hozzuk össze az ünnepi maradékmentést a takarékos sütögetéssel. Hogyan? Ma, erre hoztam egy igazi közkedvelt étel receptjét téli verzióban!
Savanyúkáposztás hot dog
írta: Simicz Heni
Hozzávalók:
- 6 db hot dog kifli
- 6 db sertés grill kolbász
- 30 dkg savanyú apró káposzta
- 120 gramm sült hagyma
- 20 dkg vörös cheddar
- 3 dkg sertészsír
- ízlés szerint angol mustár
- 6 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál savanyú uborka
- 1 evőkanál savanyú uborka lé
- 2 evőkanál lilahagyma
- 1 evőkanál savanyított jalapeno
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors - őrölt
- ízlés szerint zúzott fokhagyma
- ízlés szerint barna cukor
Elkészítés:
1. Gyújtsuk be a grillsütőt. Emeljük a hőfokot 180 C fokra.
2. Ezen a közepes lángon készítsük a grill kolbászokat, hogy belül is átsüljenek.
3. A lecsepegő zsírtól és a grillezéstől emelkedni fog a hőfok, így szépen magasabb hőmérsékleten ropogós, pirult kolbászokat kapunk, figyeljünk, hogy ne süssük túl.
4. Levesszük a kolbászokat és félretesszük arra a pár percre, amíg a kifliket megpirítjuk és a káposztát karamellizáljuk..
5. A savanyú káposztát némi zsiradékon pár perc alatt megpirítjuk, a cél, hogy barnás színe és ínycsiklandó illata legyen valamint felmelegedjen, hogy a sajt majd szépen ráolvadjon a befejezésnél.
6. A kifliket kettévágjuk és a maradék hőn a vágott felével lefelé a rácsra helyezve megpirítjuk.
7. Jöhetnek a feltétek. Kenjük meg ízletes, erős angol mustárral a kifli két oldalát, tegyük bele a sült, ropogós, szaftos grill kolbászt, halmozzunk rá némi karamellizált savanyú káposztát, szórjuk meg a sült hagymával és a reszelt vörös cheddar sajttal koronázzuk meg.
Ha szeretjük a ketchup, mustár, majonéz szentháromságát a hot dog-ban, akkor érdemes gyorsan kavarni egy ízletes burger szószt, ami ehhez az ételhez is kiváló.
Burger szósz (hozzávalók 4 főre):
6 evőkanál ketchup
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
3 evőkanál apróra vágott savanyú uborka
1 evőkanál savanyú uborka leve
2 evőkanál nagyon apróra vágott lilahagyma
Ízlés szerint savanyított jalapeno paprika, ha szeretjük a pikáns, picit csípős ízeket
1 evőkanál savanyított jalapeno
Só,
Bors
Fokhagyma granulátum
Pici cukor
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük össze a fenti hozzávalókat, majd hagyjuk egy órát összeérni az ízeket és fogyasztható is.
Jó étvágyat kívánok!