Egyszerű fűszerezése mellett is egy ízletes és tartalmas grillétel, ami vendégvárónak is tökéletes.
Grillezett sertés
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db sertés szelet
- fél kk mustár
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 kk oregánó
- 1 kk fokhagyma por
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb edényben keverjünk össze minden hozzávalót a húson kívül.
- Az így kapott páccal kenjük le sertés szeleteket, majd tegyük a hűtőbe pácolódni.
- Pár óra múlva (vagy másnap), vegyük ki a pácból, és csöpögtessük le.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A húst tegyük fel a rácsra, majd oldalanként 4-5 perc alatt süssük át a húst.
- Tálalás előtt 5 percig pihentessük a húst, hogy a nedvek elrendeződjenek benne.