Egyszerű fűszerezése mellett is egy ízletes és tartalmas grillétel, ami vendégvárónak is tökéletes.

Grillezett sertés

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett sertés

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db sertés szelet
  • fél kk mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 kk oregánó
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben keverjünk össze minden hozzávalót a húson kívül.
  2. Az így kapott páccal kenjük le sertés szeleteket, majd tegyük a hűtőbe pácolódni.
  3. Pár óra múlva (vagy másnap), vegyük ki a pácból, és csöpögtessük le.
  4. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  5. A húst tegyük fel a rácsra, majd oldalanként 4-5 perc alatt süssük át a húst.
  6. Tálalás előtt 5 percig pihentessük a húst, hogy a nedvek elrendeződjenek benne.