BBQ Tarja
Mizsei János féle BBQ mangalica tarja
írta: Mizsei János
Hozzávalók:
- 1 db mangalica tarja
- 10 dkg pörkölt mogyoró
- só
- bors
- citrombors
- 4 dl almalé
- 10 dkg petrezselyem
- 10 dkg turbolya
- 3 dkg kakukkfű
- 1 dl IPA sör
Elkészítés:
A tarját megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A 3dl almalevet összetumixoljuk a mustárral és a mogyoróval, homogén állagúvá, majd bekenjük a tarját vele.
A Kamadót begyújtjuk, a deflektór követ berakjuk alulról a második sínbe csévinget teszünk, bele a maradék almalé, zöldfűszerek szárastul.
A harmadik sínbe tesszük a rácsot és megvárjuk míg eléri a 160fokot, ha elérte betesszük a tarját és 140fokon tartjuk, a hús méretétől függően 4-5óra 72fokos maghőmérséklet.
A sütés közben egyszer megfordítjuk és fordítás után lefújjuk sörös almalével.
Ha elérte a maghőmérsékletet egy tálcára kitesszük, kevés ideig pihentetjük, majd tálalásig melegen tartjuk.