Ha szeretsz kísérletezni és nem fél az új ízektől, akkor próbáld ki ezt a különleges fűszerezést a steakhez.

Sirloin steak kakaós páccal

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 4

Sirloin steak kakaós páccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g sirloin steak
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek barna cukor
  • fél kk só
  • 4 kk worchestershire szósz
  • 2 ek chipotle paprika adobo szószban

Elkészítés:

  1. A steaken kívül tegyük az összes hozzávalót egy aprítóba és dolgozzuk össze az egészet.
  2. A kapott páccal kenjük le a húst és tegyük hűtőbe pihenni, legalább 2 órára.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. Tegyük fel a húst a grillre és oldalanként 8 perc alatt süssük készre.
  5. A tökéletes állag eléréséhez, használjunk húshőmérőt, így nem zavarhat majd meg a hús sötét színe, amit a kakaós páctól kap.