A quesadilla egy gyorsan elkészíthető street food, amit érdemes otthon is elkészíteni minőségi alapanyagokból!

Steakkel töltött quesadilla

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 4

Steakkel töltött quesadilla

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g flank steak
  • 1 db jalapeno
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek limelé
  • 1 db fehér hagyma
  • 1 ek vaj
  • 8 db tortilla
  • 8 ek tejföl
  • 200 g sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A steaket kenjük le egy evőkanálnyi olajjal, majd ízesítsük sóval, borssal.
  3. Grillezzük oldalanként 3 percig, hogy medium rare legyen, majd tegyük egy át vágódeszkára és pihentessük 5 percig a felvágás előtt.
  4. Vágjuk vékony hosszúkás szeletekre a steaket.
  5. A maradék olívaolajat keverjük össze a vajjal.
  6. A grill hőfokát vegyük kicsit lejjebb közepes/magas hőfokra.
  7. Melegítsünk elő egy serpenyőt a grillen (vagy használjunk vaslapot), amibe tegyünk egy szelet tortillát.
  8. Erre halmozzunk a sajtból, a jalapenóból, a húsból. Zárjuk le egy másik tortillával, majd kenjük le az olajos-vajas keverékkel és pirítsuk pár percig oldalanként.
  9. Ezt ismételjük a többi tortillával is.
  10. Végül az elkészült quesadillákat negyedekre vágva tálaljuk, mellé tejfölt kínálva.