Egészséges és ízletes csirkemell, ami egyszerre édes, csípős és savanykás is. Salátával kímélő januári fogás a nehezebb ünnepi ételek után.

Citrusos, csípős csirke

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Citrusos, csípős csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g csirkemell
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 2 db lime
  • fél kk chili pehely
  • 2 ek méz
  • negyed kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. A citrusok héját reszeljük le és tegyünk egy edénybe 1 evőkanálnyi citrom, lime és narancs héját.
  2. Ez után facsarjuk ki a citrusok leveit és adjunk a héjakhoz 2 evőkanálnyit mindegyikből.
  3. Ezután jöhet bele az olaj, a méz, a chili pehely és a só, bors.
  4. Alaposan keverjük össze az egészet, majd a vékony szeletekre (vagy kisebb csíkokra) vágott csirkét pácoljuk be és tegyük hűtőbe.
  5. Pihentessük legalább 30 percet, de ne többet, mint 120 percet, nehogy a savak túlságosan roncsolják a hús szerkezetét.
  6. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  7. Amikor elérte a grill a megfelelő hőfokot, tegyük fel a hússzeleteket és süssük mérettől függően 5-9 percig őket, mindkét oldalon.
  8. Amíg a húsok sülnek, készítsünk saláta mixet szezonális zöldségekből és majd ezzel tálaljuk a citrusos, mézes, csípős csirkét.