Egészséges és ízletes csirkemell, ami egyszerre édes, csípős és savanykás is. Salátával kímélő januári fogás a nehezebb ünnepi ételek után.
Citrusos, csípős csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g csirkemell
- 60 ml olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 2 db lime
- fél kk chili pehely
- 2 ek méz
- negyed kk só
- negyed kk bors
Elkészítés:
- A citrusok héját reszeljük le és tegyünk egy edénybe 1 evőkanálnyi citrom, lime és narancs héját.
- Ez után facsarjuk ki a citrusok leveit és adjunk a héjakhoz 2 evőkanálnyit mindegyikből.
- Ezután jöhet bele az olaj, a méz, a chili pehely és a só, bors.
- Alaposan keverjük össze az egészet, majd a vékony szeletekre (vagy kisebb csíkokra) vágott csirkét pácoljuk be és tegyük hűtőbe.
- Pihentessük legalább 30 percet, de ne többet, mint 120 percet, nehogy a savak túlságosan roncsolják a hús szerkezetét.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amikor elérte a grill a megfelelő hőfokot, tegyük fel a hússzeleteket és süssük mérettől függően 5-9 percig őket, mindkét oldalon.
- Amíg a húsok sülnek, készítsünk saláta mixet szezonális zöldségekből és majd ezzel tálaljuk a citrusos, mézes, csípős csirkét.