Füstölt csirke taco

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Füstölt csirke taco

írta: Lakat Linda

Hozzávalók:

  • 6 db füstölt csirkecomb
  • 12 db tortilla
  • 60 ml BBQ szósz
  • 120 ml fehérbor ecet
  • 60 ml vörösbor
  • 660 g ananász
  • 60 g koriander levél
  • 30 g snidling
  • 450 g lilahagyma
  • 30 g cukor
  • 1 db chili paprika
  • 1 db lime leve
  • 1 ek méz

Elkészítés:

  1. A csirkecombok húsát szedd le a csontról, tépkedd kisebb darabokra, és jó alaposan forgasd meg őket a barbecue szószban.
  2. A hús mellé készíts ananász salsát. Ehhez az ananászt vágd kisebb darabokra, majd keverd össze a magtalanított, aprított chilivel, a lime levével, a mézzel és a finomra vágott koriander zölddel és a snidlinggel.
  3. Ha ez megvan, hagyd pihenni szobahőmérsékleten legalább egy órát, hogy az ízek összeérhessenek.
  4. Következő lépésként a savanyított hagymát kell elkészíteni. Ehhez az ecetet, a bort és a cukrot öntsd egy lábasba, majd forrald össze a keveréket.
  5. Add hozzá a kockára vágott lila hagymát és főzd egy percig. Majd tedd félre ezt is, hogy lehűlhessen.
  6. Amikor minden elkészült, csak össze kell állítani a tacót. A tortilla egyik oldalára helyezz egy adag szószos csirkét, erre kerüljön az ananász salsa, végül pedig egy kis hagymás keverék. Ezután már csak félbe kell hajtani (esetleg feltekerni) a tortillát, és fogyasztható is.

Extra tippek:

  • A savanyított hagymát a felhasználás előtt napokkal is elkészítheted. Hűtőben, akár egy hétig is eláll.
  • Ha autentikus tacót szeretnél enni, akkor figyelj arra, hogy kukoricalisztből készüljön vagy készítsd el te otthon. A legtöbb, boltban kapható változat búzalisztből van, így gluténérzékenyeknek nem ajánlott.