Fűszeres csirke cilantro pesztóval

Elkészítési idő: pácolás + 25 perc
Nehézség: 2

Fűszeres csirke cilantro pesztóval

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • fél db cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 ml cilantro pesztó
  • 2 db pita
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 szál oregánó
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors - őrölt

Elkészítés:

  1. Kend le az egészben hagyott csirkemellet olajjal, majd szórd meg a finomra aprított zöld fűszernövényekkel és fokhagymával. Sózd, borsozd ízlésednek megfelelően, majd tedd be a hűtőbe állni legalább 2 órát.
  2. Ezalatt készítsd el a cilantro pesztót a recept szerint. (Ide kéne majd egy átlinkelés.)
  3. Amíg pihen a csirke, készítsd elő a grillt. Állítsd magas fokozatra, és közvetlenül sütés előtt még a rácsot is lekenheted.
  4. Amikor felteszed a csirkét, a hőmérsékletet vedd lejjebb, egészen közepes hőfokig és így süsd hat percig az egyik oldalon.
  5. Hat perc után fordítsd meg a csirkét és tedd fel a kisebb darabokra vágott cukkinit is a rácsra. Süsd őket együtt 2-3 percig, majd fordítsd meg a cukkinit, hogy a másik oldala is kellően megpuhuljon. A csirkéhez ez alatt ne nyúlj.
  6. 2-3 perc elég a cukkini másik oldalának is. Az idő leteltével vedd le a grillről a húst és a zöldséget is, elkészült a fogás, most már csak a tálalás maradt.
  7. A csirkét vágd szeletekre, majd a zöldséggel együtt mehet egy közepes nagyságú tálkába, erre jöhet a peszto. Kicsit rázd össze a hozzávalókat, és már töltheted is a pitákat.

Extra tippek:

  • Ha főételként szeretnéd felszolgálni a fogást, akkor a pitát cseréld le rizsre vagy akár tésztára. Ültetéses vacsorához jobban passzoló ételt kaphatsz így.
  • Amennyiben nem sikerült friss fűszernövényeket beszerezni, helyettesítsd őket 5g szárított változattal.
  • A cukkinit helyettesítheted patisszonnal vagy tökkel is.
  • Tálalás előtt a pitákat is feldobhatod kicsit a grillre, ha megmelegszik, megpirul, még finomabb lesz az étel.