Színes, ízletes nyárs sokféle aromával, ananásszal és házi teriyaki szósszal!
Teriyaki csirkenyársak ananásszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell
- 1,5 db kaliforniai paprika
- 1 db lila hagyma
- 10 szelet ananász
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk szezámmag
- 130 ml szójaszósz
- 80 ml víz
- 3 ek barna cukor
- 1 ek kukorica keményítő
- 1 ek fokhagyma por
- fél ek ecet
- fél kk só
Elkészítés:
- Egy lábasban melegítsük össze a vizet, szójaszószt, barna cukrot, kukorica keményítőt, fokhagyma port, ecetet és a sót.
- Forrás után főzzük pácot, amíg elkezd sűrűsödni, ekkor vegyük le és hagyjuk hűlni.
- Vegyünk ki belőle egy fél decit, a szósz többi részét pedig tegyük egy nagyobb tálba, hogy majd összeforgassuk a csirkével.
- A házi teriyaki szószt akár előző nap is elkészíthetjük.
- A csirkét vágjuk fel 2-3 cm-es kockákra és keverjük bele őket a teriyaki szószba, figyelve, hogy jól bevonja a pác a húst.
- Pihentessük 1 órát a húst.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az ananászt, a paprikákat és a hagymát vágjuk fel a hússal nagyjából egyező méretű darabokra és felváltva a hússal, készítsünk belőlük nyársat.
- A nyársakat egymástól egyenlő távolságra tegyük fel a grillre és süssük őket 8 percig oldalanként.
- A megsült nyársakat kínáljuk a félretett teriyaki szósszal.