Egyre nagyobb igény mutatkozik a vegetáriánus ételekre és egyre több alapvetően húsevő is elcsábul néha egy-egy vegetáriánus fogásra. Persze szeretnénk a grillsajt, gomba verzión túllépve igazán finom hamburgert készíteni
Vegetáriánus burger Ofyr grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 2 db hamburger buci
- 1 db fehér hagyma
- 2 szelet piros kaliforniai paprika
- 2 szelet római saláta
- 2 szelet cheddar sajt
- 2 szelet paradicsom
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál ketchup
- 1 db csemege uborka
- 0,5 fej lilahagyma
- 1 evőkanál JD's SPG rub
- 1 kávéskanál Római kömény
- 400 g konzerv feketebab
- 150 g zabpehely liszt
Elkészítés:
A babot a thermomixben simára pürésítem, fűszerezem az spg rubbal valamint római köménnyel és annyi zabpehely lisztet adok hozzá, hogy homogén egységes masszát kapjak.
Amikor az OFYR megfelelően forró, 2-3 evőkanálnyi masszát teszek a sütőfelületre és egy vizes kanállal egyenletesre simítom. 5 percig sütöm, majd megfordítom, és amíg a másik oldal is sül egy szelet cheddar sajtot teszek a babpogácsára és rásütöm. A hamburger összeállításánál paradicsomot, grillen megsütött kaliforniai paprikát és hagymát valamint salátát használok. A burger szósz pedig majonézből, ketchupból, apróra vágott csemegeuborkából és apróra vágott lilahagymából áll.