Egyre nagyobb igény mutatkozik a vegetáriánus ételekre és egyre több alapvetően húsevő is elcsábul néha egy-egy vegetáriánus fogásra. Persze szeretnénk a grillsajt, gomba verzión túllépve igazán finom hamburgert készíteni

 

 

 

Vegetáriánus burger Ofyr grillen

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 1

Vegetáriánus burger Ofyr grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 2 db hamburger buci
  • 1 db fehér hagyma
  • 2 szelet piros kaliforniai paprika
  • 2 szelet római saláta
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 2 szelet paradicsom
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 db csemege uborka
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál JD's SPG rub
  • 1 kávéskanál Római kömény
  • 400 g konzerv feketebab
  • 150 g zabpehely liszt

Elkészítés:

 

A babot a thermomixben simára pürésítem, fűszerezem az spg rubbal valamint római köménnyel és annyi zabpehely lisztet adok hozzá, hogy homogén egységes masszát kapjak.

Amikor az OFYR megfelelően forró, 2-3 evőkanálnyi masszát teszek a sütőfelületre és egy vizes kanállal egyenletesre simítom. 5 percig sütöm, majd megfordítom, és amíg a másik oldal is sül egy szelet cheddar sajtot teszek a babpogácsára és rásütöm. A hamburger összeállításánál paradicsomot, grillen megsütött kaliforniai paprikát és hagymát valamint salátát használok. A burger szósz pedig majonézből, ketchupból, apróra vágott csemegeuborkából és apróra vágott lilahagymából áll.