Ízekben gazdag mártogatós tévénézős estékre. Tökéletes párosítás zöldségek, tortilla vagy akár chips mellé.
Grillezett hagymás mártogatós
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 110 g krémsajt
- 120 g tejföl
- 65 g majonéz
- 2 ek citromlé
- 2 ek worchestershire szósz
- 2 csipet bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő alacsony/közepes hőfokra.
- Amíg a grill melegszik, keverjük össze az olajat a borssal és igény szerint még friss zöldfűszert is tehetünk hozzá egy kiskanállal. A kakukkfű és az oregánó is jó választás lehet.
- Az olajos keverékkel kenjük le a hagymát, amit aztán egészben tegyünk fel a grillre, a fokhagymával együtt sülni. 15 perc alatt kellően megpuhulnak és megpirulnak majd a hagymák. Mindenképpen fordítsunk rajtuk, legalább egyszer.
- Sülés után mehetne hűvös helyre pihenni.
- Amikor már meg lehet fogni a hagymákat, hámozzuk őket és egy aprítóban daraboljuk fel nagyjából.
- Ekkor jöhet hozzá a krémsajt, a tejföl, a majonéz, a citromlé és a worcester szósz. Egy csipet sóval együtt dolgozzuk össze az egész, amíg összeáll a mártogatós. Nem kell a hagymát teljesen pépesíteni, jó, ha maradnak benne nagyobb darabok, így karakteresebb lesz majd az íze.
- A tálalásig hűtőben tároljuk.