Grillezett tofu a zöldfűszeres szósszal nem csak a vegetáriánusok kedvence lesz. Gyors és egészséges vacsora mindenkorra!
Grillezett tofu chimichurri szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 csomag tofu
- 1 kk kömény
- 1 marék friss petrezselyem
- fél marék kilantró
- 2 ek friss oreganó
- 120 ml olívaolaj
- 2 ek vörösborecet
- 4 g só
- 1 db chili
- 2 g bors
Elkészítés:
- A tofut vágjuk fel vastagabb (1 cm-es) szeletekre.
- Nyomjuk ki belőlük a felesleges vizet préseléssel. Két zsírpapír közé tegyünk papírtörlőt, amin pihenjenek a szeletek. Egy nagyobb edénnyel vagy tepsivel nyomtassuk le az egészet, hogy távozzon a felesleges nedvesség. 10-15 perc után tegyük át egy mélyebb tálba a tofukat.
- A köményt kissé pirítsuk meg az intenzívebb hatás kedvéért száraz serpenyőben 1-2 perc alatt.
- Ezután a petrezselymet, az oregánót és a kilantrót tegyük egy aprítóba és kezdjük le aprítani.
- Közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat.
- Végül keverjük hozzá az ecetet, a sót és a borsot.
- Az így kapott chimichurrit öntsük rá a tofura és pihentessük legalább 1 órát.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Olajozzuk le a rácsokat és tegyük fel a tofut a rácsokra.
- Forgassuk gyakran a tofut és oldalanként körülbelül 5 perc alatt pirítsuk meg az egészet.
- A grillezett tofura öntsünk egy keveset a maradék zöld pácból (chimichurri), szórjuk meg a pirított köménnyel és a felkarikázott chilivel.