tonhal

Az egyik legegészségesebb halnak kikiáltott kékúszójú tonhal a tengeri halak közé tartozik, és főként az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger vizeiben úszkál. A hatalmasra megnövő állat a két métert és a 150 kilót is könnyen eléri. Hozzánk leginkább konzerv formájában érkezik, de szerencsére egyre több helyen lehet frissen is hozzájuk jutni. . Minimális ízesítéssel kitűnő fogások készíthetőek belőle, húsa szaftos és ízletes, markánsan karakteres. Szakértő kezek között kitűnő szusi készíthető belőle, tehát akár nyersen is fogyasztható.

A tonhalban található Omega-3 zsírsavak miatt jótékony hatásúnak tartott halhús sajnos a tengerek szennyezettsége miatt egyre nagyobb mértékben tartalmaz higanyt. Emiatt a vásárlásnál fontos figyelni a származási helyre (Co-op, Sainsbury), sőt még a halászás módjára is (horgászbotos, kerítőhálós halászat), mely segíthet abban, hogy jól válassz.

recepek, melyekben tonhal található


Hozzávalók