Szőnyegpadló/természetes fa és a padlófűtés a Parador világában

A szőnyegpadlók és természetes fa tartalmú burkolatok (bambusz) hősugárzási hatékonysága a leggyengébb, legkevésbé összeegyeztethető padlófűtéses rendszerekkel. Célszerű a fűtésrendszer méretezésekor ezt figyelembe venni amennyiben az igény mindenképpen ez a burkolattípus. A hősugárzási hatékonyság szőnyegpadlók esetében mindössze 50%-os a kőburkolatokhoz és laminált padlókhoz képest.


A valódi fából készült padlók láthatóan növelik a lakótér értékét. A természetes faanyag melegséget és otthonos hangulatot kölcsönöz bármilyen helyiségnek, és ideális alapot biztosít az ízléses és tudatosan stílusos berendezés számára. A Parador faparkettái és tömörfa padlói rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy a saját stílusában rendezhesse be a helyiséget – kezdve a padlóval.

1. kép: Parador Készparketta Classic 3060 hajópadló 4 oldalon mikrofózolt tölgy Soft felület M4V természetes olaj plusz Rustikal
2. kép: Parador Készparketta Classic 3060 3-osztásos fózolatlan dió
matt lakk Natur 

A válogatott faanyag, a többféle formátumú padlók és lerakási minták, illetve a különböző termékcsaládok és felületkezelési megoldások az exkluzív padlótervezés egyedi spektrumát tárják elénk. A Classic, Trendtime és az Edition kollekciók segítségével valóra válthatók az időtlen eleganciát vagy épp a modern, designközpontú berendezést előtérbe helyező ötletek. Legyenek hagyományosak vagy a divatnak hódolók, a Parador valódi fából készült padlói minőségüket illetően időtlenek és padlófűtés esetén is használhatóak. Amennyiben szeretnénk elkerülni a faburkolat által keletkező hőveszteséget, javasoljuk a mennyezetfűtés kialakítását.

A fa élő anyag, amely idővel változik; minden fa egyedi, és minden padlólap különleges darab. A Parador számára a faanyag nemcsak a látvány szempontjából döntő fontosságú, hanem használja a háromrétegű szendvicsszerkezethez is. A középső réteget az Ausztriában nevelt luc- vagy jegenyefenyő adja, amelyet kifejezetten úgy dolgoznak fel, hogy csak álló évgyűrűk maradjanak a fában, így az legnagyobb igénybevétel esetén is kitart. A kiegyenlítő réteg szintén lucfenyőből készül, hántolásos eljárással, amely révén erőforrások takaríthatók meg.

Ha szívesen néznéd meg személyesen a Parador egyedülálló kínálatát, hogy megtaláld az álmaid padlóját otthonodba, gyere el a Parador Bemutatótermébe. Várunk szeretettel egy finom Nespresso kávéval!

Címkék: