3 jó tanács havas grillezéshez

A téli hidegben, hóban és esőben csak kevesen merészkednek ki a szabadba kikapcsolódás céljából, pedig a friss levegő, a természet és az aktív cselekvés nagyon is jót tesz a léleknek. A kerti grillezés ezért tökéletes téli program: kiélheted a kreativitásod, finom ízeket alkothatsz és mindezt a szabadban, de az otthon melegéhez közel teheted.


1. Melegítő finomságok

A téli grillezés során válassz olyan ételeket, amelyek a szívedet és a testedet is melegítik. Az egészséges és könnyű fogásoknak is megvan a helye, de télen válaszd inkább a tartalmas és fűszerekben gazdag ételeket. A csípős fűszerek például garantáltan átmelegítenek, ezért válassz pácolt húsos vagy ragus ételeket, de krémlevest is készíthetsz téli zöldségekből.

2. Ügyelj a biztonságra

A téli grillezésnek megvannak a maga kihívásai: lassabban melegszik fel a grill, gyorsabban hűl, több üzemanyagok használ. Emellett az előkészületek is hosszadalmasabbak, hiszen mindig gondoskodnod kell a grill számára egy biztonságos helyről. Ez legyen egy lehetőleg fedett hely, ahonnan lapátold el a havat, és egy nyiss egy utat is a ház és a grill között a biztonság kedvéért. A ruhádra is vigyázz, nehogy túl közel kerülj a grillhez és megolvadjon a téli kabát. Viselj hát kötényt és grillkesztyűt.

3. Világításra fel

Az előkészületek során ne csak a területet rendezd el, hanem a megfelelő világításról is gondoskodj. Mivel télen korán sötétedik, ezért még fontosabb, hogy a grill környéke és a grill maga is megfelelő világítást kapjon. Egy hirtelen jött havazás is besötétítheti az eget, ezért mindig előre készülj. Ha nincs helyi világítás a környéket, akkor egy fejlámpa is megteszi. Ez segít, hogy a kezed szabadon maradjon, még se kelljen a sötétben tapogatóznod.

Ha ezekre ügyelsz, akkor egy kellemes téli program lesz a grillezés, amibe akár az egész családot bevonhatod.