4 érv az őszi grillezés mellett

Az elmúlt évtizedekben valamiért a nyár vált a "hivatalos" grill szezonná, de a vérbeli professzionális grill szakácsok az őszi grillezést részesítik előnyben. Számos érvet vonultatnak fel az őszi sütögetés mellett, ezekből szemezgettünk egy párat. 


Lehet, hogy mindenki más elrakja a grillsütőjét ősszel, de egy igazi fanatikus csak most lendül bele igazán a grillezésbe. Mutatjuk, hogy miért!

1. Kellemesebb hőmérséklet

A hűvös szellőnek és az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően anélkül élvezheti a füstös,ízeket, hogy árnyékolásról, fényvédelemről vagy napszemüvegről kelljen gondoskodnia. Egy-egy hűvösebb napon még jól is fog esni, a grill készülékből áradó meleg. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb bosszantó rovar eltűnt az évre, ami azt jelenti, hogy légy- és darázsmentesen élvezheti a hamburgereit.

2. Gyönyörű színek!

Az ősz talán a legszínesebb évszakunk, ami nem kizárólag a környező tájban köszön vissza, de a grillre kívánkozó falatokban is. Ilyenkor tobzódunk friss és grillezhető zöldségekben, gyümölcsökben, amelyekből egészen új ízek csalogathatóak elő a láng fölött elkészítve. Édesburgonya, répa, sütőtök, kelbimbó, szőlő és póréhagyma csak egy kevés arról a listáról, amiről válogatni érdemes.

3. Jöhetnek a nagyobb húsok

A nyári meleg nem kedvez a nagy húsok és hosszú grillezéseknek. Egyrészt a hőségben mi sem feltétlenül kívánjuk a tartalmasabb, nehezebb húsokat, másrészt a több órás grillezés a kánikulában nagyon is embert próbáló. Az őszi időjárás viszont már ideális a hosszabb, bbq sütéseknek is, ahol akár egész pulykák vagy hatalmas szegyek, bordák is készülhetnek.

4. Szezon végi akciók!

A legnagyobb tömeget megmozgató szezon véget ér nyáron, így aki még nem akarja szögre akasztani a kötényét remek ajánlatokat foghat ki ilyenkor. Nézzen körül kedvenc grill szaküzletében vagy webshopjában, biztosan talál pár remek ajánlatot!