A 3 legjobb grillezhető sajt

A grillezett sajt finom, laktató, gyors és vegetáriánus opció kerti partikra, de vajon melyik a legjobb, sütésre is alkalmas sajt?


Abszolút sajtrajongóként azt kell mondjam, hogy minden sajtot érdemes kipróbálni a grillen. Egészen új ízeket produkálnak hő hatására és az állaguk is sokat változik. Az viszont kétségtelen, hogy vannak olyan sajtok, amiket könnyebb kezelni.

Kék sajt

Szendvicsekbe ajánlható sajt, ami nehezen olvad, de ha eléri a megfelelő hőmérsékletet egy lágy, nyúlós töltelék válik belőle. Erős íze miatt friss zöldségekkel és édesebb ízekkel is lehet kombinálni.

Kecske sajt

Önmagában is lehet grillezni, nem folyik szét. Belül ugyan lággyá válik, de a külsején egy pirult kérek megakadályozza a sajt szétfolyását. Igazán krémes finomság, ami gyümölcsökkel tökéletes saláta feltétet alkot.

Halloumi

A grillsajtok nagyágyúja. Ugyancsak önmagában grillezhető, pár perc alatt elkészült, és mivel lággyá válik ugyan, de nem folyik szét, így könnyű vele bánni. Szendvicsek, húsmentes ételek és saláták főszereplőjeként is kiválóan helyt állt.

Címkék:

grill sajtok