A legjobb őszi zöldségek a grillen

Az ezerszínű ősz egészséges, vitamindús és ízletes zöldségekben is bővelkedik, amelyeket kár lehagyni a grillről. Jöjjön a három kedvenc zöldségünk, amelyek akár főételként is beragyoghatják az étkező asztalt.


Sütőtök

A sütőtök édesen, sósan, püréként, levesként és "csak" grillezve is remek. Számtalan variációban elkészíthető, de bármelyiket is válaszd az előgrillezés csak jót tesz neki. Chilivel, pici cukorral és esetleg fahéjjal megbolondítva feldobhatod a grillre, mennyei kiegészítő az őszi grillezéshez.

Édesburgonya

Valójában nem krumpliféle, de felhasználási módja megegyezik a burgonyával, csak egészségesebb. Belőle is ízletes leves és püré készülhet, de meleg salátának feta sajttal kiegészítve is megér egy próbát. Már finom illata is meggyőző, de puha húsa és kellemes íze minden zöldségimádót levesz a lábáról. Pici olajjal megpirítva pedig egészséges rágcsa készülhet belőle az esti filmnézéshez.

Kelbimbó

A lista fekete báránya, aminek legalább annyi ellenzője akad, mint rajongója, pedig a grillezett változat köszönő viszonyban sincs a párolt, színét vesztett golyócskákétól. Minimális fűszerezést igényel: só, kakukkfű, bors és olaj. Mehet is azonnal a grillre, hogy megpiruljon és enyhén diós aromáját kieressze. Melegen, hideg tejföllel szinte lehetetlen abbahagyni.