A tökéletes grill kukorica titka

A főtt és grillezett kukorica népszerűségi versenyét itthon talán az előbbi nyerné, de én azt kérdem: miért nem mindkettő? Mindkét változat nagyon finom és nagyon eltérő ízélményt nyújt, így ha tehetjük fogyasszuk mindkettőt szezonban. Jöjjön a titok a tökéletes grillkukorica elkészítéséhez!


1. Kukoricát grillezni többféleképpen is lehet, de ha biztosra akarunk menni, akkor tegyük ezt a kukorica megpucolása nélkül. A héj fent hagyása segít majd megvédeni a zöldséget és nem hagyja, hogy az megégjen vagy nagyon kiszáradjon a hőtől. Forgatni persze ilyenkor is kell!

2. Az idő és a hő is kulcsfontosságú az eredmény szempontjából. Soha nem legyen közepesnél forróbb a grill, nehogy túl hirtelen kapja meg a hő. Emiatt 15-20 percig is grillezhetjük a kukoricát, amit legalább 5 percenként fogassunk el, hogy egyenletesen sülhessen. Ha már kész, egy-két perc alatt süthetünk rá grilljeleket a magasra tekert grillen.

3. Az igazi titok azonban a sütés előtti előkészületben rejlik. Tegyük a kukoricát hideg, sós vízbe, és hagyjuk hogy negyed óra alatt megszívja magát. Így mindig ropogós és nedvdús lesz a végeredmény és attól sem kell tartani, hogy a héj megégne a grillen.