- írta: Peitli Csilla
Ez az, ami pizza rajongóknak kötelező
- írta: Peitli Csilla
- 2016.09.08
A pizza rajongói általában nem állnak meg a fogyasztásnál, előbb-utóbb kipróbálják a saját, házi tészta készítését is, hogy maguk alkothassák meg az ízlésük szerinti tökéletes pizzát. Ehhez nyújt kiemelkedő segítséget a grillező kőlap, ami grillen és sütőben használva is a kemencés pizzák ízélményét generálja.
A pizza rajongói általában nem állnak meg a fogyasztásnál, előbb-utóbb kipróbálják a saját, házi tészta készítését is, hogy maguk alkothassák meg az ízlésük szerinti tökéletes pizzát. Ehhez nyújt kiemelkedő segítséget a grillező kőlap, ami grillen és sütőben használva is a kemencés pizzák ízélményét generálja.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
A kenyérfélék és különösen a pizzák sütéséhez ajánlott kő még a házi elektromos sütőből is előhozza a kemencék ősererejét. A kifejezetten magas hőérsékletre fejlesztett lap nem jön zavarba 300 fokos sütőtértől sem, de hogy az alapanyag átvehesse ezt a hőt, és a sütés minél előbb megkezdődhessen, érdemes már a felfűtési szakaszban betenni a lapot a grillbe vagy a sütőbe.
A porózus szerkezetű kőlap legnagyobb előnye, hogy átengedi a levegőt és vizet, így egyrészt kiegyenlítődik az étel alatti és feletti hőmérséklet, aminek egyenletesebb sülés lesz az eredménye, másrészt pedig a tésztából távozó víz nem reked meg az étel alatt, hanem elpárologhat, ropogós tésztát hagyva maga után.
Ez a kettős eredmény teszi lehetővé, hogy pizza egyenletes sült, ropogós szélű lehessen. Faszenes grillen használva a kő eredményei mellett még a füstös íz is élvezhető, ami már tényleg autentikus élményt garantál az otthon falait között is.