- írta: Bácsalmási Katalin
Napi grillreceptünk: Körte brie sajttal
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.20
A fűszeres pácban grillezett körte ízeivel harmonizál a brie sajt lágyságát kiemelő sajtszósz, amely tökéletes násza a sajt és gyümölcs megunhatatlan párosának. Az előételnek is kitűnő körtés falatok akár a desszertet is helyettesíthetik.
A fűszeres pácban grillezett körte ízeivel harmonizál a brie sajt lágyságát kiemelő sajtszósz, amely tökéletes násza a sajt és gyümölcs megunhatatlan párosának. Az előételnek is kitűnő körtés falatok akár a desszertet is helyettesíthetik.
Keverd össze a mazsolát, a szegfűszeget, szegfűborsot, barna cukrot 30 g vajjal.
Ha ez megvan, vágd félbe a megmosott körtéket, távolítsd el a magházat és az így keletkezett lukat töltsd fel a fűszeres mazsolás keverékkel.
Az előkészített körtéket csomagold be szorosan alufóliába és már mehetnek is a közepes hőfokú grillre a csomagot.
Időnként megfordítva a körtéket, süsd 30 percig vagy amíg meg nem puhul.
Amíg a körték sülnek, készítsd el a sajtszószt. Ehhez az oldalégőn olvaszd fel a vaj maradékát és jól keverd el benne a lisztet.
A tűzről levéve add hozzá a tejet, majd keverd simára a mártást.
Tedd vissza a mártást közepes hőfokra és sűrítsd be folyamatos keverés közben.
Mikor egy jól folyós, krémes állagot elérték, vedd le újra a tűzről az edényt és tedd félre.
Egy másik kis edényben keverd el a tojás sárgáját a tejföllel és öntsd bele a közben kicsit hűlő mártásba. A sajt felét is reszeld (vagy tördeld) bele és keverd addig, míg a sajt teljesen fel nem olvad.
A fóliából kicsomagolt körtéket szedd külön-külön tányérra és locsold meg alaposan a szósszal. Végül szórd meg őket a sajt másik felének darabkáival.
A hozzávalók listáját itt találod.