- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Bárányborda mustáros pácban
- írta: Peitli Csilla
- 2016.07.11
A minimális fűszerezés hagyja érvényesülni a hús saját ízét, amit az ízletes füstös kéreg tesz fejlethetetlen élménnyé. A csontok együtt sütött borda kerit partiki, ünnepi asztalok és piknikek sztárja is lehet.
A minimális fűszerezés hagyja érvényesülni a hús saját ízét, amit az ízletes füstös kéreg tesz fejlethetetlen élménnyé. A csontok együtt sütött borda kerit partiki, ünnepi asztalok és piknikek sztárja is lehet.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Préseld a fokhagymát egy kis tálba és keverd ki a sóval. Add hozzá a mustárt, az ecetet, az aprított rozmaringot, a citromlét és a cukrot. Az olajat vékony sugárban folyasd a fűszerekhez állandó keverés mellett, és jól dolgozd össze a szószt.
A báránybordákat egyenletesen kend be a páccal, majd egy zárható dobozba vagy zacskóba tedd be a hűtőbe legalább 6 órára, de még jobb, ha egész éjszakára ott hagyod.
Melegítsd elő közepes hőfokra a grillt és vékonyan olajozd be a rácsokat. Közvetlenül a rácsra helyezd fel a bordákat, a zsírosabb részével lefelé.
A recept folytatását ezen az oldalon találod.