- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett mézes-mázos ponty
- írta: Peitli Csilla
- 2016.04.29
Külenleges ízesítőkkel készül ez a ponty recept, melyben az édeskés ízek dominálnak. A legnagyobb kihívást a hal előkészítése jelenti, minden más kezdő szakácsoknak is bevállalható.
Külenleges ízesítőkkel készül ez a ponty recept, melyben az édeskés ízek dominálnak. A legnagyobb kihívást a hal előkészítése jelenti, minden más kezdő szakácsoknak is bevállalható.
Egy szép nagy pontyot kifilézünk és bőrével lefelé beirdaljuk óvatosan, hogy a bőrét ne vágjuk át.
A páchoz össze everünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes annát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.
A halszeletek sózzuk, majd a mázzal bekenjük és legalább egy óráig pácoljuk.
A folytatást itt találod!