Új játékos a grill pályán: pellet grill

Az árammal, gázzal, faszénnel vagy fával fűthető grillek mellett még egy grill típus létezik. Ezek a pellet grillek, amelyek több előnyös tulajdonságot is "örököltek" a többi változattól. Mit tud egy pellet grill és miért válaszd ezt?


A pellet grillek, ahogy már a nevéből is sejthető, pellettel fűthető. A pellet fűrészporból, tömörítéssel készült, apró pálcácska, ami rendkívül jól ég, minimális hamut hagy és nagy precizitással adagolható. Az 1-2 cm-es pellet hengerekből többféle elérhető, grillezéshez például kiváló választás a juhar, hickory és cseresznye fa keveréke. Ez a válogatás illatos és édeskés aromás füstöt ad az ételekhez, egyedi ízélményt garantálva.

A pellet préseléssel készül bármiféle töltő- vagy kötőanyag nélkül, ezért használata biztonságos, sőt új dimenziót adhat a készülő étel ízharmóniájának.

A Broil King pellet grillje egy külön tárolórekesszel rendelkezik, amelyet sütés előtt feltölthetsz pellettel. Több munkád ezzel nem is lesz, mert a digitális vezérlésű rendszer, maga adagolja a sütés folyamán a kívánt mennyiséget a tűztérbe, hogy az általad beállított hőfokot mindig szinten tartsa.

Ez a gázgrillekhez hasonló, precíz hőfokbeállítást tesz lehetővé, de itt automatikusan jár a füstös aroma is. Ezért nemcsak grillként, de smokerként is bátran hadrendbe állíthatod és a BBQ ételek is hiba nélkül készülnek a pellet grill rácsain.

A pellet ugyanis hosszú és egyenletes hőleadást végez, ami tökéletes fűtőanyaggá teszi a grillezéshez és a "low and slow" sütésekhez!

Ha szeretnél élőben és működés közben is látni a pellet grillt, látogass ki a SpaTrend Expóra augusztus 26-tól.