3 hasznos tipp a szauna tisztán tartásáért

A szaunák építéséhez használt száraz faanyag könnyen magába szívja a nedvességet és a koszt. Hogy ne színeződjön el a fa és mindig tiszta helyiségbe léphess be, kövesd ezeket a tippeket!


1. Zuhanyozz!

Nem csak a szauna utáni lehűléshez elengedhetetlen egy frissítő zuhany, de már a szaunába lépés előtt is fontos, hogy megtisztítsd a tested. A lábakon és a kezeken könnyű behordani a szennyeződéseket, amelyeket aztán csak erős sikálással tudsz eltüntetni. Előzd meg ezt a helyzetet és mindig tisztán, smink és testápoló szerek nélkül lépj be a szaunába.

2. Használj törülközőt!

Ha saját szaunád van, mindenképpen meztelen szaunázásra biztatunk. Törülközőt mégis ajánlott magaddal vinni, hogy legyen amire ülni, feküdni tudsz. Ez nemcsak higiénikusabb, de a forró deszkáktól is távol tartja a bőröd és megakadályozza, hogy az izzadság beleegye magát a fába. Ezért egy vastagabb törülközőt válassz, ne elégedj meg egy vékony lepedővel.

3. Fertőtlenítő illóolaj

Ha szereted az illóolajos gőzt, akkor nyert ügyed van. Használj olyan illatot vagy keveréket, amely kellemes illata mellett a levegőt és a szaunát is fertőtleníti. Tökéletes választás az eukaliptusz vagy a  teafaolaj, amelyekből pár cseppet tehetsz a felöntő vízbe. A kőre öntött víz hamar illatos gőzzel tölti meg a szaunát, amiből te is és a szauna is profitál. Ha nem szeretnél felöntést alkalmazni, akkor öntsd a kövekre akkor, amikor már végeztél. Hagyd zárva az ajtót még fél órát, majd nyisd ki és szellőztess.