5 előnye a saját szaunának

Képzeld el, ahogy a forróság szétárad a testedben, ellazítja az izmaidat és kiűz minden feszültséget belőled. A véráramlásod felgyorsul, beindul az izzadás és a méregtelenítés és könnyebben, jobban érzed magad. A félhomályos, meleg szobában csak te vagy és a zavartalan relaxáció! Már ezért megéri saját szaunába fektetni, de milyen előnyei vannak még?


Illatok

A saját szaunában olyan illóolajokat használsz, amilyeneket a kedved tartja. A felöntővízben elkeverhetsz lazító, nyugtató vagy éppen élénkítő illatokat, de kikeverhetsz saját koktélokat is a kedvenceidből. Sőt, akár sört is önthetsz a kövekre, ahogy egyes szaunaszeánszok alkalmával szokták, nem zavarsz majd vele senkit.

Meztelenség

Ideális esetben a szaunázás pőre tevékenység. Amikor ledobsz magadról minden ruhát, ékszert és lemosod a sminket, dezodort, a test fellélegzik. Ruha nélkül zavartalanul zajlik az izzadás, a test könnyebben és gyorsabban tisztul, és érzésre is egészen más csupaszon vagy ruhában szaunázni. A saját szaunádban nem kell másoknak megfelelnek vagy másoktól zavartatnod magad.

Kiegészítők

Ha szeretsz szauna kellékeket használni, akkor a saját szauna az igazán neked való terep. A bőrödet szeretnéd felfrissíteni dörzsölő szivaccsal? Vagy a hagyományok híveként, nyírfavesszőt vinnél be magaddal? Bármit is válassz, senki nem fog rád szólni vagy furcsa pillantásokkal méregetni. Elő tehát a szauna sapkákkal, a csokis testápolóval és a kedvenc zenéddel.

0-24

Bármilyen rendszeres és szabályozott az életed, mindig vannak olyan helyzetek, amikre nem lehet előre felkészülni. Hiába vágysz szaunába, ha a legközelebbi közösségi hely éppen szabadság vagy a vírushelyzet miatt zárva van. Egy saját szaunánál nincs nyitvatartás, akkor mész, amikor szeretnél. Este 8-kor jut eszedbe, hogy jól esne egy rövid szaunázás? Semmi sem tart vissza! Fűtsd fel a helyiséget, amikor csak kedved tartja.

Szabadság

A saját szauna olyan szabadságot ad, amelyet egy közösségi helytől nem kapsz meg. Itt senkinek nem kell megfelelned és nem kell lemondanod valamiről, hogy másokat ne zavarj. Lehűléshez például kiállhatsz a hóesésbe vagy "megfürödhetsz" a hóban, mint a finnek, ihatsz sört és teát mint az oroszok, netán megkóstolhatod a szaunában főtt tojást, mint a koreaiak. Bátran kipróbálhatsz újdonságokat, hogy felfedezd a szauna ősi világát.