Emiatt legyen saját szaunád!

Képzeld el, ahogy a forróság szétárad a testedben, ellazítja az izmaidat és kiűz minden feszültséget belőled. A véráramlásod felgyorsul, beindul az izzadás, a méregtelenítés és máris könnyebben, jobban érzed magad. A félhomályos, meleg szobában csak te vagy és a zavartalan relaxáció! Már ezért megéri saját szaunába fektetni, de ezen kívül is számos előnye van egy otthoni szaunának!


Illatok

A saját szaunádban olyan illóolajokat használsz, amilyeneket  csak akarsz. A felöntővízben elkeverhetsz lazító, nyugtató vagy éppen élénkítő illatokat, de kikeverhetsz saját koktélokat is a kedvenceidből. Sőt, akár sört is önthetsz a kövekre, ahogy egyes szaunaszeánszok alkalmával szokták, nem zavarsz majd vele senkit. Mindig a kedvedhez és hangulatodhoz igazíthatod az aromaterápiát és nem kell idegenekre tekintettel lenned.

Meztelenség

Ideális esetben a szaunázás pőre tevékenység. Ilyenkor ledobsz magadról minden ruhát, ékszert és lemosod a sminket, dezodort. A test fellélegezhet és ruha nélkül zavartalanul zajlik az izzadás is, ami ugyancsak előnyös. A szervezet könnyebben és gyorsabban tisztul a meztelen szaunázás során, és érzésre is egészen más csupaszon vagy ruhában szaunázni. Nem mindenhol találhatsz azonban nemek szerint elkülönített szaunát és idegenek előtt meztelenkedni sem mindenkinek jön be, ezért általában legalább a fürdőruha vagy egy lepedő marad a közösségi szaunázókon. Ha viszont az igazi, autentikus élményt keresed, akkor a saját szaunádban megkaphatod. Szégyenlősködés nélkül vetheted le magadról az utolsó ruharéteget is, ha nem kell mások pillantásától zavartatnod magad!

Kiegészítők

Ha szeretsz szauna kellékeket használni, akkor a saját szauna az igazán neked való terep. A bőrödet szeretnéd felfrissíteni dörzsölő szivaccsal? Vagy a hagyományok híveként, nyírfavesszőt vinnél be magaddal? Bármit is válassz, senki nem fog rád szólni vagy furcsa pillantásokkal méregetni. Elő tehát a szauna sapkákkal, a csokis testápolóval és a kedvenc zenéddel. Hozd ki a legtöbbet a szauna élményből és próbálj ki minél több szaunaszeánsz elemet, hogy felfedezd neked mi adja a tökéletes szaunaélményt.

0-24

Bármilyen rendszeres és szabályozott az életed, mindig vannak olyan helyzetek, amelyekre nem lehet előre felkészülni. Hiába vágysz szaunába, ha a legközelebbi közösségi hely éppen szabadság vagy egyéb, előre nem látható okok miatt zárva van. Egy saját szaunánál nincs záróra, akkor mész, amikor szeretnél. Este 8-kor jut eszedbe, hogy jól esne egy rövid szaunázás? Semmi sem tart vissza! Fűtsd fel a helyiséget, amikor csak kedved tartja, akár egy hajnali buli után hazaérve.

Szabadság

Már ezekből is látszik, hogy a saját szauna olyan szabadságot ad, amelyet egy közösségi helytől nem kapsz meg. Itt senkinek nem kell megfelelned és nem kell lemondanod valamiről, hogy másokat ne zavarj. Lehűléshez például kiállhatsz a hóesésbe vagy "megfürödhetsz" a hóban, mint a finnek, ihatsz sört és teát mint az oroszok, netán megkóstolhatod a szaunában főtt tojást, mint a koreaiak. Bátran kipróbálhatsz újdonságokat, hogy felfedezd a szauna ősi világát. Szabadkozás és szégyenérzet nélkül!

Élvezd már ezen a télen a saját szaunád előnyeit a gyorsan telepíthető, és végre újra rendelhető lévő kültéri, hordó szaunákkal! Érdeklődj a fenyőből készült látványos és tartós építményekről a SpaTrend felkészült csapatánál!