Mit ne vigyen magával a szaunába?

A szauna elmélyülésre, pihenésre és lazításravaló. A forró helyiség maradéktalan élvezetéhez bizonyos dolgokat az ajtón kívül kell hagynia. Soroljuk mik ezek!


Elektromos eszközök: A szauna mindig forró, felöntés után pedig még párás is, ezért ebben a helyiségben semmi keresnivalójuk nincs az elektromos kütyüknek. Nem kell a fitnesz óra, a mobilt pedig végképp felejtse el. Amellett, hogy ez a közeg az eszközöknek sem tesz jó, fontos tudatosítani, hogy az itt eltöltött pár percben nem a külvilágra, hanem saját magára kell koncentrálnia.

Erős illatok: Amennyiben másokkal is megosztaná a szaunát, ügyeljen arra, hogy ne vigyen be zavaró illatokat a közös helyiségbe. Ahogy ön sem szeretné, hogy egy erős illattal zavarják az én-idejét, úgy ön is megteheti ezt a szivességet másoknak, és a különféle kencéket és krémeket csak a szaunából kilépve alkalmazza.

Ékszerek: A finn szaunába lépés előtt érdemes minden ékszertől megszabadulni erre a rövid időre. A magas hő akár kárt is tehet egyes darabokban, és annak is nagy a kockázata, hogy a felforrósodó fém megégeti a bőrt, amikor véletlenül hozzáér.

Kontaklencse: A száraz levegő és a hő együttesen képes kiszárítani a szemet is, amitől a kontaklencse viselése kényelmetlenné válhat. Előzze meg a bajt, és vegye ki a lencséket még a szaunázás előtt. A benti félhomályban úgysem a látás a fontos, hanem a hőérzékelés.

A tíznapos SpaTrend Expo tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy ön is megismerhesse az otthoni wellness kiegészítők sokszínű választékát: látogasson el a tavaszköszöntő SpaTrend Expóra, ahol exkluzív ajánlatok keretein belül válogathat az első osztályú kültéri kikapcsolódást kínáló termékek között.