Pörgesse fel anyagcseréjét nyári szaunázással

Szaunázással fogyni - az általános hírekkel ellentétben - nem igazán lehet. Viszont a szauna anyagcsere-gyorsító hatása hozzásegít a sikeres fogyáshoz. Készüljön a fürdőruha szezonra ezzel a wellness eszközzel!


A szaunában eltöltött izzasztó percek, önmagukban nem fogyasztanak sokat, mert az ekkor elvesztett súly nagy része csak folyadék. Fél óra alatt kilókat leadni nem is lenne reális, még kevésbé tartós eredmény. Az azonban kétségtelenül igaz, hogy a szervezet - különösképpen nyáron - extra energiát fogyaszt el a szaunában, hogy visszahűtse a forró testet. Az igazán látványos és vágyott, tartós hatáshoz azonban még csak nem is ez, hanem az anyagcsere felpörgetése járul hozzá igazán!

A forróságban kitágulnak az erek, felpörög a véráramlás és gyorsul az anyagcsere. Ez pedig extra kalóriák elégetését jelenti! A szaunázást követő hideg fürdő aztán segít a test visszahűtésében, tehát a kalóriaégetés csak a bent tartózkodás idején fokozódik. Vagy mégsem ez a helyzet? A fogyni vágyók legnagyobb szerencséjére: nem! A benti meleg hatására élénkülő véráramlás, kiválasztás és anyagcsere nem áll le a szaunából kilépve, mintegy gombnyomásra. Lassuló ütemben ugyan, de még órákkal később is érezhető a szaunázás hatására beinduló kalóriaégető hatás.

Diéták kiegészítéseként vagy testsúlykontrollhoz tehát ideális társ a szauna, így mi azt javasoljuk, hogy ne hagyja abba nyáron sem ezt a wellness formát. Élvezze a forróság üdítő és bőrfrissítő hatását egész évben!