Újreértelmezett paprikás? Halból? A grillversenyen imádják!

A Séf a rácson amatőr grillversenyen ádáz csata dúl a jobbnál jobb fogások elkészítői között. Több, mint 400 szavazattal, előkelő helyen áll ez a smokerben készített afrikai harcsa. Te kipróbálnád?


Szűcs Gergely receptje egy reverse sear technikát tartalmazó harcsa recept, ami a hal ízének legjobb tulajdonságait emeli ki, így még intenzívebb lesz az ízélményt. A lassan készülő, két és fél órát felemésztő folyamat már olvasva is íncsiklandónak tűnik, nem csoda, hogy több, mint 400 szavazót megnyert magának ez az újraértelmezett paprikás recept és szakácsa.

Jöjjön egy kis kedvcsináló részlet, ha te sem félsz a kihívástól: "A harcsát kifilézem és mérsékelten besózom, majd pár órára a hűtőbe teszem. A leeső részeket és a hal csontos részét felteszem annyi vízben főzni amennyi éppenhogy ellepi, 45 percet forralom, majd leszűröm. Ezután a kapott levet redukálom kb. a harmadára, ha nem elég sűrű akkor még egy kevés keményítővel állíthatunk az állagán. A redukciót sóval borssal fokhagymaporral és paradicsomszósszal valamint pici mézzel ízesítem."

A recept teljes terjedelmében itt olvasható. Ha pedig annyira megtetszett, hogy szavaznál is rá, ezen az oldalon megteheted.