Medence töltéskor ne hagyj ki egy fontos lépést

A gyakori használat során a medencék vize egy idő után elhasználódik és még a megfelelő kezelés hatására is előbb vagy utóbb megjelennek a szennyeződések és lerakódások. Ekkor jön el az idő a víz teljes vagy részleges cseréjének. Enélkül azonban sose állj neki!


A medence terjedelmétől függően a vízcsere akár órákig is eltarthat. Mind a leengedés, mind a feltöltés hosszú időt vesz igénybe, amit ha nem a medence mellett állva akarsz eltölteni, szerezz be egy időzítőt. Amikor elkezded a műveletet állíts be egy szűkre szabott határidőt, ami után jelez a szerkezet, hogy ideje ellenőrizni a helyzetet.

A több száz liter víz áramlását nézni ugyanis nincs mindig kedve az embernek, de a masszázs-, úszó- vagy felfújható medence mellől ellépve nagyon is könnyű bele feledkezni másba. Ha elveszted az időérzéked, akkor sincs baj, mert a időzítő helyetted is emlékszik majd, hogy ideje rápillantani a töltöttségi szintre. Ma már minden okostelefonban található időzítő is, így még egyszerűbb megelőzni, hogy a víz túlfolyjon, eláztassa a környezetet vagy túlterhelje és ezzel leégesse a motort.