Családi masszázsmedencék a luxusra vágyóknak

A masszázsmedencék piaca évről-évre bővül, ahogy egyre többen felismerik milyen pozitív változásokat hoz az életmódban, a szociális kapcsolatokban és lelki egészség megőrzésében. A legegyszerűbb modellektől a minden kényelmi extrával felszerelt jakuzzikig szinte megtalálsz itthon is, de ahogy az autók esetén, úgy itt is érdemes a hosszútávú minőséget választani az alacsony bekerülési ár helyett. Mit jelent egy jakuzzi esetén a magas minőség?


Pezsgőfürdő helyett valódi hidromasszázs

Aki a legjobbat keresi az nem érheti be a víz látványos pezsgésével ha az nem társul valódi erővel és hidromasszázs képességekkel. A bugyborékoló, de masszázst valójában nem kínáló medencék a pezsgőfürdők, amelyeknél a vízbe levegő kerül befújásra a medencetérbe. Ez egyrészt erősen hűti a vizet, másrészt a víz ellenállása gátolja a levegő mozgását, így a befújást követően elveszti erejét a levegő sugár és a felszínre kerülve megmozgatja a vizet, de izmokat lazító ereje nincs. A szervezetre pozitívan ható és érezhető, tényleg lazító és stresszoldó hidromasszázsnál víz és levegő keverékét fújják be a medencék. Erre a megkülönböztetésre feltétlenül figyelni kell! Az amerikaiak kedvenc jakuzzi márkája, a HotSpring modelljeinek sikere is (részben) ebben keresendő. Az erős, állítható és többféle vízsugárral dolgozó medencék az egész test átmasszírozására képesek, és a jakuzziból kiszállva olyan, mintha egy valódi masszőr kezei közül távoznánk! Az 5 személyes Envoy a Highlife sorozat legnépszerűbb darabaja, 4 ülő- és 1 fekvőhellyel rendelkezik, amelyek mindegyike más területet masszíroz és más típusú jetekkel, kombinációkkal rendelkezik. Ennek köszönhetően a nemcsak a masszázs erejét, de típusát és hatását is egészségi állapotot vagy kedved szerint választhatod meg. Ez a személyre szabhatóság pedig kifejezetten nagy előny az Envoyhoz hasonló, nagy méretű, családi medencéknél, mert így az eltérő korosztály tagjai nem egyen masszázst, hanem állapotukat leginkább fejlesztő kényeztetést kapnak.

Hőszigetelés és tető

Bármilyen fontos is a masszázsélmény egy jakuzzi esetén, a nap 24 órájának többségében a wellness eszköz emberek nélkül üzemel. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy azt milyen hatékonyan teszi. Ha nem csak egy-két nyáron át szeretnéd használni a jakuzzidat, akkor négy évszakos, kültérre fejlesztett változatot keress, mert ezek tartós anyagokból és kiváló hőszigeteléssel kerülnek gyártásra. A HotSpring sorozat első osztályú minőségét a SpaTrend bemutatótermekben például ki is próbálhatod, így könnyen képet kaphatsz a jakuzzik tulajdonságairól. A jó hőszigetelés segít, hogy bármilyen évszakban használhasd a medencéd, hogy a fűtőmotor ne menjen állandóan, és hogy a medence mindig készen álljon a használatra. Az oldalsó szigetelés mellett az alsó és felső szigetelésről se feledkezz meg. A talajból sugárzó hideget is távol kell tartani a víztől és a vízfelületet sem szabad magára hagyni. A legkiválóbb márkák ezért tető (sőt, thermo tető) nélkül már nem is értékesítenek jakuzzikat. A HotSpring maga gyártja a medencéhez pontosan, vákuummal illeszkedő tetőket, hogy egy csöpp meleg se szökhessen meg és a víz se párologjon feleslegesen. Ennek köszönhetőn az üzemeltetési költségei nagyon kedvezőek, még a 7 személyes Grandee-nak is. És mivel a HotSpring medencék hosszú ideig, akár évtizedekig is zavartalanul működnek, az alacsony áramszámla kompenzálja a magasabb vásárlási értéket!

Vízcsere helyett szűrőrendszer

A kisebb és olcsóbb medencéknél a gyakori vízcsere nemcsak könnyebb, de szükségszerű is. A vízbe hulló szennyeződések és a víz kiürülése (a vegyszerek miatt elveszti hasznos ásványi anyag tartalmát) nagyon hamar lerontják a fürdés élményét. Szűrőrendszer nélkül már egy-két hét után esedékes egy vízcsere. A megfelelő szűrőrendszerrel és szűrőkkel felszerelt jakuzziknál ez azonban fél évre (sőt, AquaFinesse adalékanyaggal akár 1 évre) is kitolható. A vízcsere rengeteg édesvizet pazarol el és fárasztó valamint időigényes munka. A szükségességének idejét jelentősen csökkentheted, ha beépített szűrős rendszert választasz. A HotSpring ebben is kiemelkedőt alkotott. Minden medencéjében 100% a víz szűrése, tehát nincs egy csepp folyadék sem a medencetérben, ami ne a szűrőn keresztül kerülne oda. A családi medencékben ráadásul nem is egy szűrő végzi a munkát. Az 5 személyes Aria, ami a Moto-massage jettel rendelkező fekhelye miatt rendkívül népszerű, például 5 szűrővel érkezik. Ezek együttes munkával szűrik ki a legapróbb porszemeket is és ezzel nemcsak a csőrendszer és a motorok hatékonyságát védik, de a medencetérben is friss és illatos vizet tartanak. 

A luxus jakuzzi tehát nemcsak egy látványos kiegészítője a kertnek, de olyan erőgép, amit könnyű használni, évtizedekig zavartalanul és kedvező áron működik valamint őrzi az egész család egészségét és javítja a szabadidő eltöltésének minőségét!

Ismerd meg a HotSpring nagyágyúit, és te is azonnal a szerelmesük leszel!