Az ideális medenceméret megtalálása 4 lépésben

Nem tudja mekkora méretű masszázsmedence lenne megfelelő családja számára? Összeszedtük azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell vennie a döntéshez.


1. Az első lépés az ideális méret megtalálásához a helyismeret. Már a vásárlás előtt ki kell jelölnie a leendő medence helyét, hogy ehhez mérten tudjon válogatni a formák és méretek között. Mielőtt nekikezdene a modellek közötti válogatásnak, mérje le a teret, ahova szánja a medencét, hogy pontos adatokkal rendelkezzen a kereséskor.

2. A méret után a hely adottságait és a berendezési vagy egyéb terep tárgyakat mérje fel, hogy azokhoz igazíthassa a medencét. Ha csak a sarokban van hely, akkor a háromszögletű modellek vállnak majd be, de ha elég tér van a körbejárásához, akkor kör alakú medencében is gondolkozhat.

3. Ezután jöhetnek a személyesebb információk: hányan használják majd a masszázsmedencét és milyen célra? Ezeket is érdemes átbeszélni már a vásárlás előtt, mert minden medence más élményt nyújt. A felhasználók életkora és egészségi állapota befolyásolhatja a kialakítást és a medencéhez szükséges kiegészítők számát és típusát is.

4. A konkrét adatok ismerete után jöhet a tesztelés. A kiállítótermekben vizes kipróbálásra nem mindig, de száraz kipróbálásra mindenhol van lehetőség. Nyugodtan másszon be és üljön, feküdjön le a medencében, hogy saját tapasztalatokat szerezzen a kényelemről. Ilyenkor azt is ellenőrizheti, hogy a vízszint megfelelő lesz-e. Ha ülve épp a váll fölé ér az ajánlott vízszint, akkor ideális a medence.