Könnyebb alvás nyári éjszakákon, jakuzzival

Amikor még éjszaka sem hűl le jelentősen a levegő, a nyári alvás gyakran nehezített, zaklatott és forgolódásokkal teli. Ha szeretne pihentető, mély és a meleg ellenére is kielégítő éjszakai alváshoz jutni, a masszázsmedencére számíthat!


A masszázsmedence meleg vize és a hidromasszázs rengeteg egészségügyi előnnyel jár, amelyek közé hozzá tartozik az alvás minőségének javulása is. A lefekvés előtt másfél, egy órával végzett jakuzzizás után gyorsabban bekövetkezik az elalvás, valamint hosszabb és mélyebb lesz. Akár az idegesség, akár a meleg tart ébren, egy relaxáló masszázsmedencés fürdő, garantáltan segít, hogy pihenhess. Hogyan?

Az esti meleg vizes fürdő segít az egész nap megfeszített munkát végző izmok ellazulásában. A megdolgoztatott izmok és a terhelt inak egy kis felüdüléshez jutnak a melegben, ahol a stressz miatt görcsös test is ellazulhat végre. Amikor a test már a fürdőben nyugalmi állapotba kerül, könnyebben csúszik bele a relaxáló és regeneráló álomba.

Ebben segít az is, hogy a jakuzzi meleg vize felhevíti a testet. Ez elsőre ellentmondásnak tűnhet, hiszen a test számára az elsődleges alvást jelző faktor a maghőmérséklet esése. Amikor azonban a vízből kiszállva elkezd visszahűlni a szervezet, akkor a test azt úgy érzékeli, mint az alvásra felkészítő hőcsökkenést és gyorsabban felkészül az éjszakai pihenésre. Ezzel az egyszerű trükkel lehet egy kicsit átverni az agyat és hozzájárulni az álmatlan forgolódás elkerüléséhez a masszázsmedence segítségével!