Lehet fogyni jakuzzizással?

A masszázsmedence meleg vizében elnyúlva inkább a lazítás lebeg a szemünk előtt és nem a fogyás, de azért jó lenne tudni, hogy vajon ezen a területen számíthatunk-e segítségre a jakuzzitól. Szerencsére vannak ezzel foglalkozó tanulmányok, így a válasz egyértelmű!


A masszázsmedencében ücsörgés igen kellemes módja lenne a súlyvesztésnek, ezért érdemes utána járni, hogy vajon tényleg leolvadnak-e rólunk a kilók a meleg vízben. A Wisconsin Egyetem kutatója, John Porcari szerint a jakuzzizás felpörgeti a vérkeringést és fokozza a kalóriaégetést, de mindössze csak 3-5 %-os növekedéssel számolhatunk a kanapán ücsörgéshez képest. Ez fokozható a masszázsmedencében végzett mozgással, de összességében azért kijelenthetjük, hogy a sportolást tehát nem válthatjuk ki vele!

Mivel azonban a jakuzzizásnak több közvetett befolyása is van a súlycsökkentésre, így nagyon is érdemes beiktatni az életmódváltásba.

Az egyik pozitívuma éppen a stresszcsökkentéssel áll összefüggésben. A stresszhormon vagyis a kortizol ugyanis nagyon meg tudja nehezíteni a súlyvesztést. Növeli az éhségérzetet, rontja az izomépítés hatékonyságát és aktiválja a zsírraktár építését. A meleg vizes hidromasszázs hatására viszont csökken a kortizol hormon szintje a szervezetben, ez ezzel együtt a kellemetlen (és súlyos) mellékhatásoknak is búcsút mondhatsz.

A jakuzziban pihenve nemcsak nyugodtabb leszel, de az izomsérülések is gyorsabban regenerálódnak majd, így hamarabb visszatérhetsz az aktív mozgáshoz.

Végül pedig az alvás minőségét is javítja a rendszeres masszázsmedence használat. A meleg víz hatására könnyebben jön majd álom a szemedre és mélyebb, pihentetőbb lesz az álmod, ami ugyancsak jótékony hatással lesz az éhségérzet szabályozására. A kialvatlan szervezetben megnövekedett leptin szint ugyanis késlelteti az evés utáni teltségérzet kialakulását, ami túlevéshez vezethet.

A jakuzzizás tehát ha közvetlenül nem is segít látványosan sokat kalóriaégetésben, mégis rengeteget segít ideális súlyod és aktivitásod megőrzéséhez.

A stresszcsökkentés, a súlyvesztés és a jobb alvás pedig a vércukor szint csökkentéséhez is hozzájárul, ami a diabétesz kialakulásának kockázatát és tüneteit is enyhíti.

Ha szeretnél többet megtudni a jakuzzik egészségégvédő hatásáról vagy kipróbálnál egy professzionális medencét, akkor keresd fel a SpaTrend szakértőit Ürömön, akik garantáltan megtalálják a számodra ideális masszázsmedencét.