Segíthet a forró vizes fürdő a fejfájáson

A változékony időjárás, a stressz vagy egy megoldásra váró probléma is lehet a hosszan tartó fejfájás okozója. A gyakori fejfájás és a migrén gyógyításához fontos az orvos bevonása, de ha erre épp nincs lehetőség, a forró víz is enyhet hozhat.


A melegnek nyugtató, stresszoldó hatása van. Egy kádnyi forró vízbe merülni szó szerint is olyan az agynak, mint egy meleg ölelés. A kedélyállapot javul, a feszült izmok elernyednek és könnyebben regenerálódik a szervezet. Mindezek együttesen segítenek a görcsös fejfájás csillapításában. A fürdő után tettre késznek, kipihentnek és sokkal ellazultabbnak érzi majd magát, így hatékonyabban végezheti munkáját.

A forró víz nemcsak az éppen tapasztalható fejfájásnál hasznos, de megelőzés szempontjából is érdemes rá számítani. A rendszeres meleg fürdő (37-39 fok) egyfajta edzés az érrendszer számára. Ezért olyan pozitívak a visszajelzések a masszázsmedencével kapcsolatban, mert rendszeresen használva a jakuzzikat az érrendszer fittebb, rugalmasabb és erősebb lesz. A rugalmasság miatt a fejfájások ritkábbak lesznek és vérnyomás is kiegyensúlyozottabb értékeket mutat majd.

A forró víz tehát rövid és hosszú távon is segít az érrendszer fitten tartásában és a fejfájás elleni harcban.