Részeges garnéla

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Részeges garnéla

írta: Balogh Ferenc

Hozzávalók:

  • 1 kg garnélarák
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor koriander levél
  • 8 szem rózsabors

Elkészítés:

  1. A borba beáztatjuk a koriender leveleket és a borsot, majd alaposan belekeverjük a rákot.
  2. Fontos, hogy mindent lepjen el a bor!
  3. Legalább egy északára hűtőbe tesszük a fürdöző rákocskáinkat, másnap sütjük.
  4. Közepes hőmérsékletű grillen süsd a nyársra húzott rákokat, míg rózsaszínek nem lesznek.
  5. Azonnal tálalhatod, magában vagy mártogatóssal.

Extra tippek:

  • Kiváló előétel grill partikra.
  • Kizárólag nemes, száraz bort használj a recepthez.
  • Ha valakinek sótlan lenne a recept, akkor fogyasztás előtt közvetlenül sózza meg, a pácba nem kell beletenni ilyenkor sem.

 

A gyümölcsnyárshoz használj dupla nyársat a jobb tartás miatt.