A férfias öltözködés alapszabályai

Mindössze három egyszerű kérdésre kell válaszolnod ahhoz, hogy megtudd, elegáns, stílusos és kellően férfias-e az öltözéked.


Mindössze három egyszerű kérdésre kell válaszolnod ahhoz, hogy megtudd, elegáns, stílusos és kellően férfias-e az öltözéked.

A divattanácsadók csak stíluspiramisnak hívják ezt a háromlépcsős metódust, melynek alapjait az anyag minősége és egyedi stílusod adja, míg a piramis csúcsát az határozza meg, hogy mennyire passzol rád az adott öltözék.

Méretre szabva

Az építkezéssel ellentétben, ezt a piramist a tetején kell kezdeni. A legfontosabb egy ruhadarab esetében, hogy pontosan passzoljon a testalkatodhoz. A legtöbb férfi abba a hibába esik, hogy 1-2 számmal nagyobb zakót, nadrágot, inget vásárol, hogy ha esetleg felszaladna rájuk pár kiló, akkor is kényelmesen érezzék magukat a ruháikban és ne kelljen újakat venni. Épp ezért néz ki sok férfi, főleg öltönyben, egy kicsit slamposan – mint a vizsla kölyökkutyák, akiken egy számmal nagyobb a bunda. A zakó esetében egyszerű méretet venni, ha állva be tudod kényelmesen gombolni, ám ahhoz, hogy le tudj benne ülni, már ki kell gombolnod, akkor derékban biztos megfelelő a mérete. A nadrág pont a cipőig érjen, ne hagyd túl hosszúra, ne engedd, hogy felgyűrődjön a lábfejeden. Az ingek esetében zakó alá csak hosszú ujjú inget szabad venni.

Száz százalék minőség

A piramis egyik alapja, a ruha minősége. Mindegy hogy pamut vagy gyapjú mellett döntesz, a lényeg, hogy 100%-ban csak azt az anyagot tartalmazza a ruhád. A minőség behozza az árát. Egyrészt sokkal szebb, másrészt sokkal tovább tart és a tisztítása is egyszerűbb. Ha szabatsz magadnak öltönyt, akkor a legfontosabb szabály, hogy alaposan vizsgáld meg a nyersanyagot. Ha már az alapanyag tapintását sem érzed tökéletesnek, vagy nem tudod elképelni, hogy abban a színben tetszeni fog-e a végeredmény, eleve kudarca ítélt a terved.

Légy önmagad

A piramis másik alapköve a stílusod. Ehhez nehéz általános tanácsokat adni. Ám az biztos, hogy minden felnőtt férfi ruhatárában kell, hogy legyen egy sötét öltöny, egy fekete bőrcipő, egy elegáns sötét nyakkendő – ez a kombináció mindenhova felvehető. Ahogy mondani szokták, azért szerencsések a férfiak, mert amint magukra vesznek egy jó zakót, máris elegáns a megjelenésük. Ezen kívül olyan színkombinációkkal és anyagokkal kísérletezhetsz, ami csak belefér az ízlésedbe.

Röviden

Tehát akár varratsz magadnak, akár vásárolsz, a következő három kérdésre kell válaszolnod, ebben a fontossági sorrendben.
1. Tökéletesen passzol a ruha a testalkatodhoz?
2. Megfelelő minőségű anyagból készült?
3. Illik a stílusodhoz?

Ha ezekre helyesen válaszolsz, garantáltan férfias és elegáns lesz a megjelenésed.

Címkék: