Hogyan késleltetheted a bőröregedést?

Bármilyen genetikai készletet is örököltünk a szüleinktől, az idő előbb-utóbb utolér mindenkit, és a bőrön megjelennek az öregedés első látható jelei. Ahogy telik az idő, szaporodnak a ráncok, mélyülnek a szarkalábak és petyhüdtté válik a bőr. Mi az, ami miatt gyorsabban és mi az, amitől lassabban öregszik a bőr?


A Spájz reggeli műsorában beszélt (11.00-11.15) Drávai-Babják Judit arról, hogy mi okozza a bőröregedést, mikortól érdemes kozmetikumokat használni és mire figyeljünk a mindennapok során. A negyed órás műsorból hamar kiderült, hogy a genetika sokat segíthet, de ha a bőrünk igényeit nem vesszük figyelembe, akkor idő előtt megjelenhetnek a ráncok és szarkalábak. Sőt, a kevés alvás, a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás vagy éppen a szoláriumozás a bőr egész tónusát és megjelenését megváltoztathatja, annak hátrányára. A fakó, élettelen, fáradtnak tűnő, esetenként egyenesen szürkés bőr alapos alvással már nem, de anyagcsere fokozó kozmetikumokkal és életmódváltással még visszafordíthatóak.

A bőrápolás egyik legfontosabb szelete épp ezért helyes életmód, amiben a mérték az érték. Na meg persze a fényvédelem! Nem lehet eléggé hangsúlyozni az UV sugarak negatív hatásait, amire már egészen fiatalon fel kell készülni. Ezek a sugarak ugyanis hosszú ideig a "sötétben" végzik aknamunkájukat, amikor már szemmel is látható negatív eredményeket produkálnak, nagyon nehéz őket orvosolni vagy visszafordítani.

A mesterkozmetikus arra is kitért, hogy nemcsak a napfény veszélyes ilyen szempontból, de a készülékekből áradó kék fényre is jobban oda kell figyelni és a manikűrösnél található UV lámpák használata is fokozottabb kézápolást követel, mint hinnénk.

Szerencsére egyre több a minőségi, valódi változást hozó kozmetikum, ami képes visszaforgatni az idő kerekét. Ilyen a QMS Medicosmetics termékcsalád, ami azokat az anyagokat pótolja a bőrben, amelyet idővel elégtelen mennyiségben és minőségben termel a szervezet. A kollagén és hialuronsav kívülről jövő pótlása lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig élvezzük a fiatalos, rugalmas és életteli bőrt!