Három módszer kukorica grillezéshez

A kukorica a nyár egyik sláger étele, amit otthon is könnyen elkészíthetsz. Főzve, grillezve, csövön és szemezve, mindenhogy kiváló. Ha mégis a grillezés mellett döntesz, akkor három elkészítési módot is választhatsz. Melyik a legjobb?


1. Csuhéban sült kukorica

Ha sikerül még a zöld burokkal körülvett kukoricát megcsípni a piacon vagy a boltban, akkor különösebb előkészület nélkül felteheted a grillre őket. Teheted őket közvetlenül a faszénre vagy a fölé, a rácsokra. Körülbelül 10-15 perces sülés után, általában el is készül a friss, édes csemege kukorica. A módszer egyetlen igazi hátránya, hogy a csuhát nem tudod majd anélkül eltávolítani, hogy ne kormozd össze magad az elfeketedett külső burokkal. A megfelelő idő eltalálása is problémás lehet eleinte.

2. Fóliában sült kukorica

Hogy ne keljen az elszenesedett külső levekkel bajlódni, még sütés előtt eltávolíthatod a csuhét, hogy aztán alufóliába tekerve süsd készre a csemegét. Ilyenkor is 10-15 perccel számolhatsz, és ennek a módszernek megvan az az előnye, hogy grillezés előtt ízesítheted is a kukoricát. Az alufóliába tekert kukoricára szórhatsz sót, pirospaprikát és tehetsz alá vajat. A technika hátránya, hogy a kukorica mellé alufóliáról is gondoskodnod kell, ami ráadásul egyáltalán nem  környezetbarát anyag.

3. Csupasz kukorica

Az első két módszernél a kukorica burokban készül, ezért szaftos marad, de a látványos grilljelek és a pirult külső nem része az egyenletnek. A csupaszon grillezett kukoricánál azonban pont fordított a helyet. A csuhétól megtisztított kukorica minden előkészület nélkül mehet a grill rácsokra, ahol 10 perc alatt, gyakori forgatás mellett, látványosan megpirul a külseje. Egyszerű és nagyszerű módszer, ami a grilljelek mellett kellemes füstös ízt is ad a kukoricának. A sütésnél azonban érdemes rá figyelni, nehogy odakapjon. A grillről lekerülve pedig jöhet itt is az ízesítés vajjal, sóval vagy ami szívednek kedves.

Mindhárom módszernek megvan tehát a maga előnye és hátránya, így az a legjobb, ha kipróbálod mindhármat és úgy választasz kedvencet! Mert egy finom kukoricánál egyetlen jobb dolog van csak. Két finom kukorica!