Gyorsan elkészíthető ez az alaprecept, amiből aztán készülhet tortilla, hamburger vagy vendégváró halfalatok.

10 perces grillezett tőkehal

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

10 perces grillezett tőkehal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g tőkehal
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db lime
  • 2 kk chili
  • 1 kk pirospaprika
  • fél kk kömény
  • fél kk bors
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a lime levét, a fűszerekkel és az olajjal.
  3. Ezzel a páccal öntsük le a tőkehal szeleteket és pihentessük, amíg fel nem fűt a grill.
  4. Ezután mehetnek is fel a halacskák a grillre és süssük őket 3-5 percig oldalanként.
  5. Azonnal tálaljuk friss salátával vagy készítsünk belőle halas tacót, amihez kicsit szedjük szét a hal húsát egy villával és adjunk hozzá sok-sok zöldséget és a kedvenc szószunkat.