Ahogy jön a jó idő, úgy vágyunk egyre frissebb és könnyebb ételekre is. Ez a híres hollywoodi saláta izgalmas és laktató, de mégsem terheli meg a gyomrot.

Cobb saláta grillezett garnélával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Cobb saláta grillezett garnélával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g garnéla
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk citromlé
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 120 ml majonéz
  • 4 ek Gorgonzola sajt
  • 2 ek víz
  • féfl kk borecet
  • 4 marék saláta keverék
  • 1 db avokádó
  • 4 szelet bacon
  • 2 db kemény tojás
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lila hagyma
  • fél kk petrezselyem

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. Az oldalégőn főzzük keményre  tojásokat.
  3. A garnélát locsoljuk le az olívaolajjal és a citromlével, majd mozgassuk át, hogy mindenhol bevonják a húst az ízek.
  4. Sózzuk és a (bors felével) borsozzuk a garnélát, majd tegyük félre pihenni, amíg összeállítjuk az öntetet.
  5. A Gorgonzolát törjük össze egy villával és adjuk hozzá a majonézt, a vizet, a borecetet és a petrezselymet.
  6. Tegyük fel a garnélát a grillre és zárt tető alatt, oldalanként 3 percig süssük, hogy szép rózsás színt kapjanak.
  7. Süssük ropogósra a bacont is a garnélák mellett.
  8. Végül állítsuk össze a salátát. Ehhez a saláta mixet osszuk el két nagyobb tányéron.
  9. Erre jöjjön egy-egy kemény tojás felkarikázva, a paradicsom, az avokádó és a hagyma vékony szeletekre vágva és egyenlően elosztva.
  10. Tányéronként 2 szelet bacon is kerüljön fel, majd jöhet a garnéla.
  11. Végül locsoljuk meg az egészet a korábban elkészített öntettel.