A hús minimalista fűszerezése helyett itt a pogácsa egy erőteljesebb szószt is kap, a még intenzívebb ízekért.

Fűszeres hamburger

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Fűszeres hamburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,2 kg darált marhahús
  • 3 ek worchester szósz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A húst dolgozzuk el sóval és borssal, majd formázzunk belőlük pogácsákat. (ebből a mennyiségből 8-10 darab legyen.)
  3. Tegyük fel a húspogácsákat a grillre és süssük 4 percig őket. Amikor szépen kezd barnulni a hús és már könnyen elválik a grilltől, fordítsuk meg.
  4. A pogácsákat ekkor kenjük le a szósszal bőségesen és süssük további 3-4 percig.
  5. Ezzel a hús el is készült állíthatjuk össze a burgereket.