- írta: Simicz Heni
Ha nem volt még alternatívád, amivel mondjuk a mártogatósokat, kencéket kínáld, akkor ez a te recepted, egy igazi klasszikus grill pita elkészítését mutatom meg ma. Villantanál otthon egy isteni gyros tállal házilag? Akkor is próbáld ki!
Grill pita
írta: Simicz Heni
Hozzávalók:
- 500 gramm kenyérliszt
- 500 gramm búzafinomliszt
- 250 gramm kefír
- 400 gramm víz
- 2 gramm friss élesztő
- 25 gramm só
Elkészítés:
14 db pita készítéséhez
1. Keverjük össze a kétféle lisztet.
2. Az élesztőt keverjük el a hideg vízzel.
3. Keverjük a kefirt a liszthez majd az élesztős vizet is.
4. Dagasszuk a tésztát 10 percig majd hagyjuk fél órát pihenni.
5. A pihentetés után szórjuk rá a sót és további 5 percet dagasszuk.
6. Tegyük egy olajozott dobozba és hagyjuk 2 órát szobahőmérsékleten.
7. Majd mehet a hűtőbe 24 órára.
8. Sütés előtt 2 órával vegyük ki a hűtőből. Készítsünk 14 egyforma gombócot pihentessük letakarva 1 óra 30 percet.
9. Pihentetés után nyújtsuk szét a gombócokat. Pihentessük újabb 30 percig. Majd süssük készre a 200 C fokos kamadoban rácson mindkét oldalát, deflektor nélkül.
Jó étvágyat kívánok!