Ha nem volt még alternatívád, amivel mondjuk a mártogatósokat, kencéket kínáld, akkor ez a te recepted, egy igazi klasszikus grill pita elkészítését mutatom meg ma. Villantanál otthon egy isteni gyros tállal házilag? Akkor is próbáld ki!

 

 

Grill pita

Elkészítési idő: 27 óra 30 perc
Nehézség: 3

Grill pita

írta: Simicz Heni

Hozzávalók:

  • 500 gramm kenyérliszt
  • 500 gramm búzafinomliszt
  • 250 gramm kefír
  • 400 gramm víz
  • 2 gramm friss élesztő
  • 25 gramm só

Elkészítés:

14 db pita készítéséhez

1. Keverjük össze a kétféle lisztet.

2. Az élesztőt keverjük el a hideg vízzel.

3. Keverjük a kefirt a liszthez majd az élesztős vizet is.

4. Dagasszuk a tésztát 10 percig majd hagyjuk fél órát pihenni.

5. A pihentetés után szórjuk rá a sót és további 5 percet dagasszuk.

6. Tegyük egy olajozott dobozba és hagyjuk 2 órát szobahőmérsékleten.

7.  Majd mehet a hűtőbe 24 órára.

8. Sütés előtt 2 órával vegyük ki a hűtőből. Készítsünk 14 egyforma gombócot pihentessük letakarva 1 óra 30 percet.

9. Pihentetés után nyújtsuk szét a gombócokat. Pihentessük újabb 30 percig. Majd süssük készre a 200 C fokos kamadoban rácson mindkét oldalát, deflektor nélkül.

Jó étvágyat kívánok!