Az édesburgonya egy igazi őszi finomság, ami magában is tökéletes, de egy pár kiegészítő hozzávalóval feldobva még ízletesebb köret lesz belőle húsok, sajtok mellé.

Grillezett édesburgonya egészben

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Grillezett édesburgonya egészben

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 4 ek tejföl
  • 150 g sajt
  • fél kk chili por
  • 2 ek metélőhagyma
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
  2. A burgonyákat egyesével csomagoljuk be alufóliába szorosan, majd tegyük fel a grillre.
  3. Zárt tető alatt süssük legalább 40 percig, majd ellenőrizzük a puhaságát. Ehhez egy fogóval próbáljuk óvatosan összenyomni a krumplikat. Ha nem sikerül, tegyük még vissza 15-20 percre, mérettől függően.
  4. A tejfölt keverjük ki a sóval és a chilivel, majd adjuk hozzá az aprított metélőhagymát.
  5. Amikor a krumpli elkészült, óvatosan csomagoljuk ki.
  6. Kicsit nyomjuk össze a két szélét, hogy középen kinyíljon a burgonya. 
  7. Ebbe a részbe kanalazzunk a tejfölből, majd szórjuk meg sajttal.
  8. Végül tegyük vissza még 5 percre, hogy a sajt is megolvadhasson.