Amikor már elkészültek a húsok és a köretek a grillen, érdemes feltenni egy gyorsan megsülő desszertet is, hogy meglegyen a tökéles lezárása a grill partinak.

Grillezett fahéjas banán

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett fahéjas banán

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 5 db banán
  • 110 ml tejszín
  • 110 g eper
  • 65 g méz
  • 1 kk őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Az egész banánokat tedd fel héjjal együtt a grillre és süsd őket 7 percig. Legalább egyszer fordítsd meg őket.
  3. A megsült banánokat egyesével helyezd egy tányérra, majd vágd őket középen félbe. Kicsit húzd szét a banánt, hogy egy csónakot hozz létre.
  4. Ebbe a banán csónakba tölts a felvert tejszínből, majd szórd meg a felkockázott eperrel.
  5. Végül locsold meg bőségesen mézzel, és szórd meg fahéjjal.
  6. Még melegen tálad.