A jól bevált grill receptek mellett időnként érdemes új dolgokkal is kísérletezni, hátha rátalálsz az új kedvencre. A grillezett okrából például kifejezetten egészséges és ízekben gazdag köret lesz húsok mellé!

Grillezett okra pikánsan

Elkészítési idő: előkészület + 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett okra pikánsan

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 24 db okra
  • 2 ek shirarcha szósz
  • 3 ek só
  • 2 db lime
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő alacsony hőfokra.
  2. A sót, a csípős szószt, a két lime reszelt héját és egy lime levét keverjük össze.
  3. Ezután egy sütőpapírral letakart lapra terítsük el vékonyan a pácot és tegyük be a grillbe.
  4. Süssük addig, amíg a nedvesség teljesen elpárolog belőle és megszilárdul a keverék. (Ez akár egy óránál is tovább tarthat.)
  5. Amikor megszilárdult a lime-os, csípős só, akkor egy aprítóban törjük össze, hogy só állagot kapjunk.
  6. A grillt melegítsük közepes/magas hőfokra.
  7. Az okrákat kenjük le olívaolajjal és húzzuk őket nyársra, majd ízesítsük őket a pikáns sóval. (Amit nem használunk fel, légmentes edényben tegyük el későbbre.)
  8. Az okrákat oldalanként 4 perc alatt pirítsuk meg alaposan, majd még melegen tálaljuk. A megmaradt lime levével locsoljuk meg tálalás előtt.