Pirított dió, juhar szirup és karamellizált körte egy gyors és finom desszert, akár fagylalttal is!
Karamellizált körte pekán dióval
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 4 db körte
- 1 marék pekán dió
- 4 ek juharszirup
- ízlés szerint vaníilia aroma
- 1 csipet só
- 1 kk víz
- fél kk fahéj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Egy serpenyőbe tegyünk egy kiskanál juharszirupot, a vizet, a pici löttyintésnyi vanília aromát és a csipet sót.
- Melegítsük fel a mázat, majd szórjuk bele az aprított pekán diót és karamellizáljuk meg 2-3 perc alatt.
- Ezután vegyük le és hagyjuk kihűlni.
- A maradék juharszirupot keverjük össze a fahéjjal.
- A körtéket vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat mehetnek is fel a grillre.
- Süssük a körtéket 3-4 percig, majd forgassuk el 45 fokban és jöhet újabb 3-4 perc.
- A körtéket tegyük tálra, locsoljuk meg őket a fahéjas sziruppal és szórjuk meg a pekán dióval. Tejszínhabbal és vanília fagylalttal is kiegészíthetjük.