Pirított dió, juhar szirup és karamellizált körte egy gyors és finom desszert, akár fagylalttal is!

Karamellizált körte pekán dióval

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Karamellizált körte pekán dióval

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 db körte
  • 1 marék pekán dió
  • 4 ek juharszirup
  • ízlés szerint vaníilia aroma
  • 1 csipet só
  • 1 kk víz
  • fél kk fahéj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. Egy serpenyőbe tegyünk egy kiskanál juharszirupot, a vizet, a pici löttyintésnyi vanília aromát és a csipet sót.
  3. Melegítsük fel a mázat, majd szórjuk bele az aprított pekán diót és karamellizáljuk meg 2-3 perc alatt.
  4. Ezután vegyük le és hagyjuk kihűlni.
  5. A maradék juharszirupot keverjük össze a fahéjjal.
  6. A körtéket vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat mehetnek is fel a grillre.
  7. Süssük a körtéket 3-4 percig, majd forgassuk el 45 fokban és jöhet újabb 3-4 perc.
  8. A körtéket tegyük tálra, locsoljuk meg őket a fahéjas sziruppal és szórjuk meg a pekán dióval. Tejszínhabbal és vanília fagylalttal is kiegészíthetjük.