Ananász, vanília fagyi és jó sok rum a lelke ennek az egyszerű desszertnek.

Rumba áztatott ananász desszert

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Rumba áztatott ananász desszert

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 120 ml rum
  • 120 g barna cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • vaníilia fagylalt

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a rumot a cukorral és a fahéjjal. Lehetőleg barna rumot és barna cukrot használjunk az intenzív ízhatásért.
  2. Amikor a cukor felolvadt öntsük egy lapos jénaiba.
  3. Ebbe jöhetnek bele az ananász karikák pácolódni. (Ha eleve cukrozott konzerv ananászt használunk, akkor vegyünk vissza barna cukorból, mert túl édes lesz a végeredmény.)
  4. Hagyjuk legalább 15 percig pihenni az ananászt, addig melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Az ananászokat vegyük ki a pácból és tegyük fel a grillre sülni. Oldalanként alig 1-2 percre van csak szükségük és már vehetjük is le őket.
  6. Közben a pácot se dobjuk ki, tegyük át egy tűzálló lábosba és kezdjük el felforralni.
  7. Nem kell, hogy zubogjon, elég ha csak gyöngyözik a pác. Főzzük 5-8 percig vagy amíg felére sűrűsödik.
  8. Tálaláskor tegyünk egy ananász szeletet a tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylaltot, majd locsoljuk meg a rumos szósszal.