A téli csemegékkel töltött alma illatos és finom desszert, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Töltött alma a karácsonyi asztalra

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Töltött alma a karácsonyi asztalra

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 db alma
  • 8 ek vaj
  • 160 g barna cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 120 g liszt
  • 60 g zabpehely
  • 60 g cukor
  • 40 g dió
  • 40 g mazsola
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a zabpehellyel, a barna cukor felével, a sima cukorral, a sóval, a fahéj felével, a mazsolával és az apróra tört dióval.
  3. A hideg vaj felét adjuk a keverékhez és dolgozzuk össze őket annyira, hogy morzsalékos állagot kapjunk.
  4. Az almák felét hámozzuk meg és aprítsuk fel.
  5. Egy serpenyőben melegítsük össze a maradék vajat, barna cukrot és fahéjat a darabolt almákkal 8-10 perc alatt, hogy az alma megpuhulhasson.
  6. Ekkor vegyük le a grillről és pihentessük.
  7. Közben a maradék négy alma tetejét vágjuk le és vájjuk ki a belsejüket annyira, hogy majd meg lehessen őket tölteni.
  8. Az almákat töltsük meg az almás keverékkel és halmozzunk a tetejükre egy nagy adaggal a morzsás keverékből is.
  9. Óvatosan helyezzük őket egy grill lapra és tegyük fel őket a grillre sülni 10-15 percre, vagy amíg az alma megpuhul és a morzsa ropogóssá válik.