A tőkehal egyszerű és sallangmentes ízvilágát ezúttal nem különleges fűszerekkel, hanem cédrus fás füstöléssel tesszük különlegessé!
Cédrus lapon sütött tőkehal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g tőkehalfilé (bőr nélkül)
- 1 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 csokor friss kapor
- 1 db cédrus lap
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 200°C-ra és amíg melegszik a grill a cédrus sütőlapot merítsük hideg vízbe (legalább 30 percre).
- A halat közben készítsük elő. Ha kell szedjük le a bőrét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Amikor eljött a sütés ideje, a falapot vegyük ki a vízből, töröljük szárazra és tegyük rá a kaprot.
- Erre kerüljön fel az ízesített hal és így mehet a lap a grillre.
- A The Bastard kamado grill tetejét zárjuk le és süssük a halat zavartalanul 15 percig.
- Ezután vegyük le a lapot a grillről és tálaljuk grillezett zöldségekkel (krumpli, spárga és vegyes zöldségköret is kiválóan megy hozzá) és kapros öntettel!